Veelgestelde vragen

Hier vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden over
het kopen van een chalet op Kustpark Muralt

Algemeen

Wie is de initiatiefnemer van Kustpark Muralt?

De realisatie van Kustpark Muralt is een ontwikkeling van Camping Muralt BV, enig aandeelhouder is familie Hanson uit Scharendijke. Al sinds de jaren ’80 is werd akkerbouw gecombineerd met recreatie, ook de duikwinkel De Grevelingen is begin jaren ’80 ontstaan. Uiteindelijk is in 2000 de huidige strandcamping ontstaan en is Kustpark Muralt een kwaliteitsverbetering door 9 kleinere plaatsen te vervangen door 7 ruime kavels.

Wat is de juridische status van de percelen waarop de chalets worden geplaatst?

Het geheel van chalet en kavel mag overeenkomstig de Kampeernota worden aangeboden met een 30-jarig recht van opstal/huur van het perceel waarvoor een jaarlijkse vergoeding verschuldigd is, deze vergoeding kan ook voor 15 jaar worden afgekocht met een korting van 15%. Verder is er jaarlijks een bedrag aan servicekosten verschuldigd voor onder meer het onderhoud van het park, heffingen, vuilafvoer, tv-internet, waterschapslasten, groenonderhoud en grasmaaien.

Wat gebeurt er na afloop van het 30-jarig recht van opstal/huur?

Dat is nog onbekend, misschien bestaat de mogelijkheid om te verlengen maar dat hangt af van de regelgeving, eisen die op dat moment aan accommodaties gesteld worden en de visie van de ondernemer.

Is het toegestaan om het chalet te verhuren?

Verhuur van het chalet is mogelijk via Camping Muralt BV. Men werkt hiervoor samen met Beach Rentals, een organisatie gespecialiseerd in de verhuur van recreatiewoningen gelegen aan of bij het strand. Beach Rentals beheert een moderne boekingsmodule waarmee de chalets verhuurd worden (soms in samenwerking met partners als Booking.com, Vrbo.com enz.), ook chaleteigenaren kunnen huurders aandragen. Alle zaken rondom de verhuur zoals gastontvangst, schoonmaak en controle worden verzorgd door Camping Muralt BV en Beach Rentals.

U kunt uw succes (en rendement) grotendeels zelf bepalen. Zo bent u niet gebonden aan standaardinrichtingen en zijn er geen beperkingen met betrekking tot het eigen gebruik van uw chalet.

Wanneer is de oplevering?
Doelstelling is om in 2023 en 2024 alle chalets te plaatsen en het terrein conform tekening op te leveren.
Hoe wordt het perceel opgeleverd en wat is er op het perceel mogelijk?
Ieder perceel wordt opgeleverd conform de situatietekening met paadjes, beplanting en bomen. Wijzigingen zijn alleen toegestaan als daarvoor toestemming wordt verleend door Camping Muralt BV.
Zijn bijgebouwen toegestaan?
Per perceel is één berging toegestaan van 9 m2, deze is in de basisprijs inbegrepen en wordt direct naast het chalet geplaatst zodat eventueel een inpandige berging mogelijk is. Er is in alle gevallen echter maar één berging toegestaan.

Algemeen huishoudelijk

Zijn er honden toegestaan op Kustpark Muralt?
Huisdieren op het park zijn toegestaan. Bij keuze voor verhuur mag een eigenaar zelf besluiten of er huisdieren zijn toegestaan, aanmelden door huurder is verplicht. Buiten de chalets behoren honden aangelijnd te zijn en uitgelaten worden buiten het park, uitwerpselen moeten worden opgeruimd.
Is er een slagboom?
Er is een slagboom aanwezig, chaleteigenaars en huurders hebben toegang middels een tag.
Waar worden auto’s geparkeerd?
Er is een centrale parkeerstrook.
Hoe is de afvalinzameling geregeld?
In het begin van het park bevinden zich afvalcontainers.

Bouwkundige en (installatie)technische aspecten

Hoe zijn de chalets opgebouwd?
De chalets worden gebouwd in de loods van Westdam Chalets in Ritthem en vervolgens getransporteerd naar de locatie op Kustpark Muralt. De chalets staan op een chassis welke worden afgesteld op betonnen platen. Deze betonnen platen liggen in zogenaamde cunetten welke voorzien zijn van drainage. De opbouw betreft een houtskelet met duurzame en herbruikbare materialen.
Hoe zijn de chalets geïsoleerd?
De chalets zijn volledig geïsoleerd, het dak heeft een Rd-waarde van 5,3, de gevels en vloer een Rd-waarde van 4,55.
Hoe worden de chalets verwarmd en hoe wordt het warme water verwarmd?
De verwarming vindt plaats middels elektrische radiatoren, optioneel is vloerverwarming en/of verwarming via airconditioning. Warm water wordt verwarmd door een doorstroomboiler.
Hoe worden de chalets afgewerkt?

In de basis is het chalet afgewerkt met wand- en plafondafwerking, keuken en badkamer, alleen de vloerafwerking is niet inbegrepen maar kan wel door de bouwer worden gerealiseerd. Omdat het een maatwerkproduct betreft kan de hele afwerking geheel naar wens van de koper worden uitgevoerd.

Voor de keuken en badkamer zijn in de basis(prijs) diverse varianten mogelijk, ook is het mogelijk om deze geheel te laten vervallen om via de bouwer of zelf (na plaatsing van het chalet) deze later te plaatsen.

Ook zijn er diverse opties als:
# Berging inpandig bereikbaar maken
# Dakkapel
# Sauna
# Sunshower
# Stalen deuren

Wat is de garantietermijn?
De bouwer verleent 6 maanden garantie op de bouwtechnische constructie, daarnaast is het mogelijk om met een servicecontract een periodieke onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Op keuken, sanitair en installaties zijn de garanties van de fabrikant op van toepassing.